Je bent nu hier: Home » Over Kitty Peetoom » Zwolse Peperz

zwolse_peperz_logo_grey_scale.jpg


Het doorgeven van het ‘goede Zwolse leven’, dat is de missie van Zwolse Peperz. Als Zwollenaren dragen we allemaal bij aan de goede sfeer van de stad. Daarom staan bij Zwolse Peperz onze stadsgenoten centraal.


Stadsmagazine

Zwolse Peperz is een gloednieuw online stadsmagazine met alleen maar verhalen met een ‘happy end’! Zwollenaren vertellen hier wat zij doen om hun leven zo leuk mogelijk te maken. Het gaat over heimelijke genoegens, liefhebberijtjes, hobby’s, bijzondere verzamelingen of een unieke ‘way of life’. Met maar één doel: jou vrolijk maken! www.zwolsepeperz.nl 

 

Evenementen

Het blijft niet alleen bij lezen. Zwolse Peperz laat jou meegenieten van het goede Zwolse leven! Je kunt gratis (of tegen kleine vergoeding) meedoen met workshops, excursies, proeverijen, wandelingen, picknicks, kroegentochten en nog veel meer. Deze evenementen worden voor en door stadsgenoten georganiseerd.

 

Webwinkel

Zwolse Peperz zal de komende maanden uitbreiden met de webwinkel ‘Hebben & Houden’. Hier kunnen stadsgenoten zelfgemaakte producten te koop aanbieden. Denk aan schilderijen, opgeknapte meubeltjes, gebreide sloffen, eigengemaakte sieraden of homemade koekjes. Alles is welkom, als het maar jouw eigen fabricaat is.

 

Meedoen!

Word ook een smaakmaker van de stad en deel jouw unieke verhaal! Neem contact met ons op via info@zwolsepeperz.nl

 

Zwolse Peperz team!

Jessica Oosten, concept & hoofdredactie redactieoosten.nl
“Ik ben communicatieadviseur, bladenmaker en tekstschrijver, maar had net zo goed meubelmaker, architect of bloemist kunnen worden. Ik wil dingen maken! De ‘drive’ om iets nieuws te creëren jaagt constant door mijn lijf. Ik verkeer sinds enkele maanden in een soort roes: het maken van het nieuwe stadsmagazine Zwolse Peperz geeft me een dubbele dosis energie en steeds weer een verse shot adrenaline. Heel verslavend! Ik word weer rustig tijdens een lange wandeling met mijn bejaarde beagle Rufus. En van een tripje naar mijn favoriete stad Barcelona (na Zwolle natuurlijk!!) met mijn favoriete man kom ik ook helemaal relaxed thuis. Om vervolgens weer.....”

 

Arjan Biel, merkenbouwer en conceptontwerper - noconceptnoglory.com 
“Als je mij vraagt langs te komen, dan kun je maar beter een grote pot koffie zetten. Ik ben onovertroffen nieuwsgierig en vind dat ik pas een goed concept voor je kan ontwikkelen, als ik je door en door ken. Ik heb grote luisterende oren waarmee ik alle informatie absorbeer. Ik ga aan de slag met communicatie die jij echt nodig hebt. En dat kan afwijken van je oorspronkelijke vraag. Zo eigenwijs ben ik wel!”

“Als je mij vraagt langs te komen, dan kun je maar beter een grote pot koffie zetten!”

 

Marieke Enter, concept & copywriter lienenmien.com
“De enige Peper zonder Zwolse roots. Maar ik ben gek op mooie verhalen en sowieso gewend om me op vele plaatsen thuis te voelen (ik woon in de Achterhoek, werk in Amsterdam) dus dat zit wel goed. Ik ben in het dagelijks leven mede-eigenaar van LIEN + MIEN Communicatie, waarbij ik samen met mijn compagnon slimme communicatieoplossingen bedenk voor uiteenlopende bedrijven. Word heel gelukkig van muziek, motorrijden en lange (strand)wandelingen met mijn geliefde en onze twee honden. Ik wil alles uit het leven halen wat erin zit en ben een onverbeterlijke optimist. Mij kun je 's nachts wakker maken voor een goed glas whisky of zo'n heerlijke energy-shake zoals ze op Lowlands verkopen - heeft iemand dat recept?!” 

 

Jarno Kraayvanger, fotograaf - jarnokraayvanger.nl
“Ondanks dat de hoofdredacteur mij 10 keer gevraagd heeft iets over mezelf te vertellen, staar ik nog steeds naar die knipperende cursor op mijn lege beeldscherm. Ik beloof dat ik me zo spoedig nader aan jullie ga voorstellen!”

 

David van Mierlo, webdesigner & webmaster - gooddave.nl 
“Als je na het zien van mijn werk even stil valt, is mijn doel geslaagd. Ik ben een enthousiaste vastbijter en surf fanatiek op het web naar ontwikkelingen in mijn vakgebied. Dat betekent dat ik je up tot date communicatietechnieken en ontwerpen presenteer. Dat je mond openvalt van verbazing, dat werk. Techniek is grenzeloos!”

“Als je na het zien van mijn werk even stil valt, is mijn doel geslaagd.”

 

Daniël Mulder, copywriting beeldenzee.blogspot.nl
“Ik stak in 1994 vanuit Hattem de IJssel over naar Zwolle om in Assendorp te gaan wonen. Ik ging er nooit meer weg. Studeerde journalistiek. Ik werk als journalist bij natuurmagazine Roots en maak als freelancer reportages en interviews, onder meer voor Landschap Overijsel, SNP Natuurreizen, WADDENmagazine en Beeld van Overijssel. Ik fotografeer ook. Mooie zinnen, wolken, atlassen, filosofie, zwerven langs de IJssel, dat zijn mijn peperz.”

 

Kitty Peetoom, copywriting - kittypeetoom.nldeverhalenboot.nl
“Ik ben initiatiefnemer van De Verhalenboot Zwolle: Centrum voor Het Verhaal in vertelde en geschreven vorm. Ik doe alles voor een goed verhaal, want een verhaal, dat is het leven in een notendop. Ik ben kenner en maker van (bedrijfs)verhalen, zowel geschreven als verteld of gefilmd en geanimeerd. Onder de vleugels van mijn Verhalenboot koester ik het onderwijs in verhalen en het genieten van verhalen: via een vertelschool, een schrijversvakschool, een verteltheater en vijf vertel- en muziekfestivals. De boot zelf is een prachtplek, waar ik achter de bar de scepter voer tijdens (bedrijfs-) bijeenkomsten en partijen. Het liefst natuurlijk met een goed verhaal erbij!" 

 

Maartje Pierhagen, social media & copywriter - braids.nl
“Ik ben werkzaam als zelfstandig communicatieregisseur, kostwinnaar, bestuurder, moeder van 3, echtgenote van 1. Omdat het leven zoveel in zich heeft, ook oprichter van stichting Mama Wil... (nu onderdeel van Women Inc.), betrokken bij het Doris Tuapante Kinderfonds en bijna auteur van 'Groene Koffie, het land van mijn broer'. Veel van de wereld gezien, dagelijks lerend, rusteloos en bloednieuwsgierig. Zwolle is sinds drie jaar mijn werk- en ontspanstad. Heerlijk, vooral als het zonnetje schijnt: shoppen, borrelen en heel veel gluren. Betrokken bij Zwolse Peperz om stads te bewegen, te ontmoeten en smaak te prikkelen. 

 

Marion ter Stege, ontwerper - noconceptnoglory.com
“Vanaf jongs af aan was ik altijd aan het tekenen, knutselen en bouwen. Dat is nooit opgehouden. Al is het nu meer gespecialiseerd op huisstijlen en merken. Geef mij je input en ik neem je mee in je eigen wereld … voelt als thuiskomen” 

 

Margreet Vloon, fotograaf - www.mrgrt.nl
“Elke dag een nieuwe kans om een mooi mens te ontmoeten, iets te delen en iets te bewaren van zo’n ontmoeting, een buitengewoon voorrecht binnen mijn vak! Ergens komen waar je anders nooit zou zijn! Geboren en getogen en nog altijd op reis in Zwolle! Ik houd van levensverhalen, van mensen en hun drijfveren en daar zie ik in Zwolse Peperz precies alle kansen om ze te ontmoeten en dat te delen!” 

 

Maarten de Vries, illustrator - hetplattevlak.nlillustratorzwolle.nl
“Sluit mij op in mijn atelier en ik ben gelukkig. Ik denk in beelden. Als je met mij praat, schets ik ons gesprek meteen voor je uit op papier. Met 1 illustratie laat ik je zien, dat je geen 1.000 woorden nodig hebt. Ik presenteer mijn werk alleen aan je als ik zelf 100% overtuigd ben van de originaliteit en doeltreffendheid! Verrassingen inbegrepen!” 


 

Gooitske Zijlstra, conceptdenker & social media - gooitz.nl
“Ik ben een enthousiaste in Zwolle wonende Friezin en ik houd van het leven en haal maximaal eruit wat erin zit. In heb mijn eigen onderneming genaamd gooitz en ben aanjager en waarmaker voor ideeën, concepten, projecten en bedrijven. Ik bedenk en maak daarnaast eigen concepten waar. Ik houd van reizen, kunst en muziek. Maar bovenal houd ik van mensen, vooral zij die mij inspireren.