Je bent nu hier: Home » Over Kitty Peetoom » Fruit van het Dubbelnu

Vertellers_Dubbelnu_WEB.jpg

Fruit van het Dubbelnu is een kunstproject van schrijfster Kitty Peetoom. Samen met vertellers Brigitte Möllers (DT) en Jan Willem van Rijn (NL) verkende zij in Fruit van het Dubbelnu de grenzen van de werkelijkheid. Bizarre ontmoetingen uit het dagelijks leven werden verzameld en bewerkt tot ongelooflijke levensgeschiedenissen.

De geschreven verhalen werden door de vertellers onder regie bewerkt tot een gezamenlijke Duits-Nederlandse voorstelling met drie absurde vertellingen over een bijzondere kater, twee vergroeide zussen en een koningssoep. Wat gebeurt er als een vrouw alles wordt afgenomen? Waarom heeft die meneer een vleermuis in zijn mond? Wie is wie in de liefde van twee zussen voor dezelfde man? 

Fruit van het Dubbelnu was een kunstzinnige kruisbestuiving tussen schrijven en vertellen. De voorstelling beleefde een dubbele première. Eerst in Nederland tijdens Waterval Internationaal Vertelfestival van 1 tot en met 3 juni in Zwolle. De week erna op zaterdag 9 juni om 20.00 uur in theater Die Alte Molkerei, net over de grens in het Duitse Bocholt. 

 

Meer informatie