Je bent nu hier: Home » Dubbel Nu » De vertellers

De vertellers

Vertellers_Dubbelnu_WEB.jpg

Jan Willem van Rijn en Brigitte Möllers

Verhalenvertelster Brigitte Möllers woont en werkt in de Duitse stad Bocholt, juist over de grens met Nederland. Een oude stad die veel op Zwolle lijkt. Ze delen hun verleden als Hanzestad. Möllers is er stadsverteller. Jan Willem van Rijn is een verteller uit Zwolle, die reeds vele malen optrad in De Verhalenboot, op Waterval en op Storytelling Festival Amsterdam. De vertellers kenden elkaar niet voordat ze gingen vertellen samen. Voor beiden is het ook nieuw om tweetalig te werken.

Over het regietraject dat Van Rijn en Möllers doorliepen voor Fruit van het Dubbelnu, zegt Van Rijnj: “Het zijn drie mooie verhalen, vers nog en goed kneedbaar. Ik vind het erg boeiend dat er in De kat en de pronkduif en in De dans van de zusters niet-vertelde verhalen verborgen zitten. Emma en de koningssoep is bovendien een prachtig sprookje.”

Möllers houdt van verhalen die zich afspelen op de plek waar ze ook verteld worden. “Zo is het ook met deze drie verhalen, die behoorlijk buitengewoon zijn en vanuit een ver verleden naar de huidige tijd reiken.”

Volgens Möllers vragen de Dubbelnuverhalen erom, verteld te worden. “Een verhaal gaat voor mij pas echt leven als het verteld wordt.  Elke verteller weeft zijn eigen leven door het verhaal dat hij vertelt, omdat hij het verhaal door zijn hart en ziel leidt. Van Rijn betitelt de geschreven Dubbelnuverhalen als ‘een wagen, een prachtige postkoets in dit geval’. “Als verteller mag je daarmee op pad en het landschap bewonderen. Met z’n tweeën op de bok zie je nog meer. Het is prettig dat we het snel eens zijn geworden over de route...”