Je bent nu hier: Home » Dubbel Nu » Tips en tricks Dubbelnu

Tips en Tricks om je eigen Dubbelnu te zien

4030k.jpgIk zie altijd bijzondere dingen als ik onderweg ben. Ik vergelijk het Dubbelnu met het opzetten van een 3D-bril. Eerst zie je geen diepte, maar met die bril op ineens wel. In mijn geval heet het dan een 2N-bril: Dubbelnu-bril.

Zet zelf die bril eens op. Je went er snel aan en dan heb je hem nooit meer af... Echt waar. Onderaan vind je een paar recente ontmoetingen van mijzelf met het Dubbelnu. Dan zie je welke eenvoudige gebeurtenissen grondstof kunnen zijn voor bijzondere verhalen.

Hier direct onder lees je waaruit de huidige Dubbelnuverhalen zijn ontstaan:

- Naast mij, op de weg, racet een man door rood, met een vleermuis fladderend in zijn mond. Blijkt een sleutelhanger te zijn die wappert in de wind. Genoeg voor het eerste verhaal 'Emma en de koningssoep'.

- Op het pleintje zit een vrouw, een grote kooi op wielen voor zich, een dikke rode kater erin. Ze voert de duiven. Letterlijk gebruikt in het tweede verhaal 'De kater en de pronkduif'.

- Voor mij, tijdens een concert, staan een dikke en een dunne vrouw, geblondeerd, gepermanent haar. De dikke swingt, de dunne staat er wat stijfjes naast. Beiden een vestje aan. Dit werden de hoofdpersonen uit mijn derde verhaal 'De dans van de zussen'.


Nieuwe dubbelnu-ervaringen

Ik fiets naar mijn kantoor, op een heel, heel vroege morgen in het voorjaar. In het plantsoentje voor een rijtje arbeiderswoningen staat een Gouden regen, vol in bloei. Maar...hij staat maar voor de helft in bloei. Alleen de rechterzijde is felgeel gekleurd. Met een strakke scheiding precies in het midden, van boven naar beneden, is de andere helft gewoon groen. Van die zijde zou je de boom niet eens herkennen als Gouden regen. Wat is er aan de hand? Betoverd? Eenzijdige ziekte? Schat verstopt onder de linkerzijde die de sapstroom tegenhoudt? Wie?

Mijn dochtjertje van vier vertelt me dat er op school een meisje is, die zo veel verschilllende stemmetjes heeft uitgeprobeerd, dat ze niet meer weet welke stem nou de hare eigenlijk is. Hoef je niets meer aan te doen. Verhaal is er al.

Ik rijd op de snelweg. Auto's zoeven voorbij. Ik zie iets, iemand. Voor mij steekt totaal ontspannen, rustig lopend, een oudere man over. Lange bruine jas, sjofele slofschoenen, petje op zoals mijn boerenopa ook altijd droeg, geruit en met zo'n drukknoopje. Bron voor vragen. Waarom? Waarvandaan? Waarnaartoe? Wie is het? Waarom wordt hij niet overreden? Waarom kiest hij dit pad? Het antwoord is het verhaal.

Schrijf je eigen Dubbelnu-ervaring of schrijf het verhaal dat volgens jou hoort bij één van bovenstaande Dubbelnu-ervaringen en deel hem via @Dubbelnu met mij en de rest van de wereld!