Je bent nu hier: Home » Dubbel Nu » Over GrensWerte

Over GrensWerte

Grenswerte_logo.png

Fruit van het Dubbelnu is een project binnen GrensWerte, een grensoverschrijdend kunst- en cultuurprogramma in de Euregio, dat tot doel heeft, kunstenaars aan beide zijden van de grens met elkaar te verbinden. Vanuit GrensWerte voeren kunstenaars van 2010 tot 2014 jaarlijks tien tot vijftien kunstzinnige manifestaties of projecten uit. Dat doen zij in het gebied van de Euregio.

Elk jaar biedt GrensWerte nieuwe projecten, die samenhangen met het gekozen jaarthema. Overkoepelend thema van deze projecten is steeds de grens en vooral de grensoverschrijding, de waarden van grenzen en de grenzen van waarden. Alle kunst – en cultuurvormen zijn welkom op het GrensWerte podium. Het thema van dit jaar is ‘Overhanging Fruit’. Overhangend fruit is een zinnenprikkelend beeld voor ongebreidelde, grenzenloze groei. Een vruchtbare overstroming vanuit privé-sfeer naar openbare ruimte. Een geschenk maar ook een beproeving.

‘Overhanging fruit’ is de verboden vrucht, een verleidelijke, onweerstaanbare groet uit de afgesloten tuin van Eden. Zowel een overwinning als een voorbeeld van door mensenhand getrokken grenzen.
‘Overhanging fruit’ dringt ongevraagd binnen in de levensruimte van de buren.
Gerijpt en gevallen fruit, wat is van wie?
Geplukt met plukmand of bruut verworven met een zaag,
klaar voor het laatste oordeel.


Mijn tak,
jouw grond,
onze oogst?


GrensWerte nodigt kunstenaars, ideeënleveranciers uit om uitvoerbare ideeën voor projecten in te zenden en te realiseren. Dat kunnen samenwerkingsprojecten binnen een netwerk zijn, maar ook opdrachten aan individuele kunstenaars. Liefhebbers van kunst, inwoners van de Euregio of andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de kunstprojecten in de Euregio te komen bekijken, te beluisteren of op andere manieren te ervaren. Meer informatie: www.grenswerte.eu